Welkom op Hobbymatig koken!


Op deze blog deel ik met veel plezier mijn passie voor koken en bakken. Je vindt hier een verzameling van mijn favoriete recepten, inspiratie voor in de keuken en allerlei handige tips en informatie over koken en bakken. Of je nu een doorgewinterde kok bent of gewoon op zoek bent naar nieuwe ideeën: ik hoop je te inspireren en samen de liefde voor lekker eten te delen.


Let op: De website is nog in ontwikkeling.
Er wordt hard gewerkt om alles aan te vullen en te verbeteren. Kom dus zeker nog eens terug voor nieuwe recepten en updates!


Veel kookplezier en eet smakelijk!


Laat je mening achter!
Wil je een review schrijven over een recept of over Mij blog? Klik op de knop om naar de reviewpagina te gaan en deel je ervaring!

Witte bolletjes recept

AuteurbeheerderCategorie, MoeilijkheidsgraadGemiddeld

🥯 Witte bolletjes – Altijd goed, eindeloos te variëren

Witte bolletjes zijn luchtig, zacht en neutraal van smaak – de perfecte basis voor elk beleg. Of je nu kiest voor zoet of hartig, je kunt er alle kanten mee op.

Beleg ze met klassiekers zoals kaas, ham of hagelslag, of maak er iets speciaals van met bijvoorbeeld een hamburger, pulled chicken, warme beenham of eiersalade. Ook leuk om mini-sandwiches van te maken voor een brunch of feestje.

Creatief, simpel en altijd lekker!

 

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 30 minuten
 500 g Bloem
 300 g Melk
 25 g verse gist
 25 g Suiker
 25 g Broodverbeteraar
 10 g roomboter
 10 g zout
1

Bereidingswijze:

1. Kneed het deeg tot een soepel geheel. Voeg de boter in etappes toe tijdens het kneden.

2. Verdeel het deeg in 30 gelijke stukjes en bol deze glad op.

3. Leg de bolletjes op een deegkleedje en dek ze af met folie.

4. Laat de bolletjes 20 minuten rijzen.

5. Sla daarna de bolletjes plat om de lucht eruit te drukken en bol ze opnieuw glad op.

6. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.

7. Laat de bolletjes 60 minuten rijzen in een warme, vochtige ruimte.

8. Verwarm de oven voor op 220°C.

9. Zet de bakplaat in de oven en verlaag direct de temperatuur naar 200°C.

10. Bak de bolletjes in 7 tot 10 minuten goudbruin en gaar.

11. Bestrijk de bolletjes na het bakken met geklaarde boter.

Ingrediënten

 500 g Bloem
 300 g Melk
 25 g verse gist
 25 g Suiker
 25 g Broodverbeteraar
 10 g roomboter
 10 g zout
Witte bolletjes recept